08 Ekim 2006

20 beden model

Türkler balık eti sever :)
bu sıfır beden

Geçmişte ideal ölçüler denildiğinde akla '90-60-90'lık' vücutlar gelirdi. Ne olduysa son 10 yılda oldu. Bir mankende aranan ölçüler küçüldü. İdeal beden 38'den 34'e düştü. Ardından yeni bir akım patlak verdi ve podyumlarda sıfır beden modeller belirdi.

Geçtiğimiz günlerde 3 ay boyunca yalnızca salata yiyerek beslendiği için Uruguay'da düzenlenen bir defile sırasında kalp krizi geçirerek hayatından olan 22 yaşındaki model Luisel Ramos, durumun vahametini gözler önüne seriyor. Yeme Bozukluklarını Önleme Birliği'nin sözcüsü Steve Bloomfield bir yasa çıkarılmasının ve mankenlerin sağlıklarının koruma altına alınmasının gerektiğini söylüyor. Bloomfield, "Milyonlarca genç kız sıfır beden modellere benzemek için aç geziyor. Bu duruma bir son verilmeli" diye konuşuyor.

Amerikalı Kate Dillon, Vogue, Allure ve Elle gibi moda dergilerine kapak olan bir mankendi. Zayıf kalmak için bazen haftalarca sadece meyve yiyor, su içiyordu. Buna rağmen ajansı, ona hálá 6 kilo fazlası olduğunu ve hemen zayıflamasını söylüyordu. Bunun üzerine meyve yemeyi de bıraktı. İki haftalık açlığın üstüne çıktığı bir defileden sonra Harper’s Bazaar dergisi muhabiri, Dillon’a ne kadar muhteşem göründüğünü söyledi. Fakat vücudu aynı fikirde değildi. Panik atakları nedeniyle gittiği doktor kilo almazsa bedeninde geri dönülmez arazlar çıkacağını söyledi. Bu uyarı onu ürkütmüştü. Birkaç kilo aldığında, ajansı "Dev gibi ve rezalet" göründüğünü söyleyip ona kapıyı gösterdi. Dillon şu anda büyük beden kıyafetler üreten markalara fotomodellik yapıyor.

2 yorum:

Tuğba dedi ki...

Bunun bir ortası olması lazım bence ne şişko, ne de çıroz olmak lazım:))hem türk kadını dediğin balık etli olur canım.

emrex dedi ki...

Normali tabiki var, ama haberde ilgi ceken amormali sunmak oluyor herzaman. Bilirsin işte insanın köpegi ısırması...